Sängar Stockholm tipsar om rätt madrass

När du väljer säng är det väldigt viktigt att välja rätt madrass till sängen.

De flesta håller med om att det viktigaste med en säng, är att sova gott, vakna utvilad och känna att kroppen fått den vila och återhämtning som är så viktig för att orka med dagens alla utmaningar.

Vi i Norden är det folk som är redo att lägga ned mest pengar på våra sängar, just för att vi värdesätter dessa saker så högt. Kanske är det därför lyxmärken som Hästens, Dux och Tempur lyckats så bra som de gjort. Men får man verkligen mycket för pengarna om man köper något av dessa märken? Enligt tillverkarna – ja. Enligt många av kunderna som haft dessa sängar ett tag – nej.
Hästen – inte värd pengarna
Mycket rutor – men inte bäst i någon test

Sanningen är istället den att de mest otrogna kunderna i sängen, är just Hästens-ägare! Och då pratar vi förstås lojalitet mot märket ’Hästens’ och inte andra saker som kan ske i sovrummet. Har man en gång haft en Hästens, är det mindre än hälften som vill köpa en ny sådan, när det är dags för byte. Det om något, borde ju säga lite om hur kunderna upplever sin vistelse under dygnets mörka timmar.

Tempur då? Den är ju mycket uppskattad för sin följsamhet och sitt stöd för kroppen. Och det är helt sant! Tempur är bra på det. Men inte så bra på andra saker, som t.ex. ventilation. Föreställ dig en varm sommardag och hur det skulle kännas att ligga på detta ”skumgummi”.
På vintern är det ofta det omvända, att det tar längre tid för madrassen att forma sig, då det är kallare i rummet. Det gör att följsamheten inte blir lika bra. Denna madrass är också svår att hålla fräsch på några års sikt. Svetten och hudavlagringarna som vi alla producerar på nätterna (du svettas ca 2-5 dl per natt) sätter spår i madrassen som är omöjliga att få bort. Det är därför viktigt att sängen har bra ventilationsegenskaper.

Läs mer här

Lämna en kommentar